« Tuna
  » And tonight


Crème brulée

16:39 | damen Cooking No comments yet

Vanavond krijgen we weer eens gasten en toevallig door een kookshow op tv kreeg ik het idee een lekkere crème brulée te maken. Alles wat we daarvoor nodig hebben hadden we in huis, enkel de bunzenbrander mist, maar daar moet de oven wel kunnen helpen.

Voor de liefhebbers hier het recept:

Ingrediënten:
- 4 eierdooiers
- 400ml slagroom
- 100ml melk
- 3 grote eetlepels suiker
- vanillesuiker of vanillestokjes
- bruine suiker

De melk samen met de slagroom opkoken, dan van het gas nemen. Ondertussen de eierdooiers samen met de suiker en vanille lekker luchtig kloppen en dan beetje bij beetje de melk er bij doen. Dit nog even goed opkloppen en dan verdelen over schaaltjes (vuurvaste!). De schaaltjes gaan (eventueel in een waterbad) een uurtje in de voor verwarmde oven bij 110 graden (Celsius).

Daarna eruit halen en een goed uur of langer in de koelkast laten stollen. Voor de verbrande (brulée) korst halen we de schaaltjes koud uit de koelkast, snel een suikerlaagje erop en dan met de brander afmaken. Alternatief (ik laat nog wel ff weten hoe dat gaat) in een oven met gril.

Eet smakelijk!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile
  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.
Copyright © 2004 Martijn Damen. Using Pivot. XHTML. CSS.